Телефон: 0888 400 413 e-mail: office@detective-bg.com

Може ли да са ви хакнали телефона и да сте обект на шпиониране

Може ли да са ви хакнали телефона и да сте обект на шпиониране

Телекомуникациите се развиха толкова много, че мобилните телефони са вече нищо повече от няколко милиметрови GSM апарати с мулти функции - камера, видео, аудио софтуер, микрофон за разговори, операционна система, досущ като един малък преносим компютър.

И също като един компютър, GSM телефонът може да бъде хакнат. Да, съвсем сериозно, има си и пирати, които преслушват мобилните телефони, посредством специални шпионски софтуери. Тяхната цел е да се доберат до ценна информация, която биха използвали, например за източване на дебитната или кредитната ви карта. Друг, който би могъл да ви следи и подслушва, може да е най-близкият ви човек, ако сте му дали повод за ревност или просто така профилактично, да не би да се объркате и да съгрешите. Сякаш има право да го прави, но това е друга тема.

Ако все още не вярвате, че може спокойно да ви подслушват GSM-а или следят, нека ние - частните детективи, да ви обясним накратко как става инсталирането на софтуер за подслушване.

Взели сте си чисто нов мобилен апарат и нямате търпение да се похвалите у дома, на съпруга или съответно съпругата, приятели, близки, роднини, и щастливи се запътвате към дома, а телефонния апарат обикаля ръцете на всичките ви роднини, като накрая молите милото да го прибере, тъй като той или тя е по-настоятелен, когато става въпрос за вашите роднини. И така го оставяте насаме с новото съкровище. И той или тя само това е чакал/а. Ако вече си е имал планове, че ще ви следи тъй като се държите прекалено съмнително, ето и нов телефон отнякъде се появи, въпреки че не е имало нужда точно сега, то това е идеалният момент, когато той/тя да осъществи плана си.

Това, което трябва да направи, отнема само няколко минути - трябва да инстралира шпионския софтуер на вашия телефон, това може да стане и през неговия телефон, като го прехвърли на вашия с помощта на блутуут.

После само трябва да промени софтуера на приемане и оттук нататък телефонът ви хич не му/ѝ трябва. Ще ви го върне с мила усмивка и с думите колко невероятно красив е, и какъв вкус имате. А в същото време ще отскочи или до магазина или ще отиде до другата стая да попрочете.

Оттам само трябва да набере номера на сим картата ви и проследяващия софтуер ще се активира, като или ви изпрати безобидно съобщение, което при отваряне ще задейства микрофона на телефона ви, превръщайки го в приемник, или просто изпращайки ви някаква реклама от вашия оператор.

И в двата случая няма да разберете първоначално какво става и вече сте обект на шпиониране.

Оттам нататък съвсем безпрепятствено ще може да ви подслушва GSM-а и да ви крои шапка, както се казва. Но тъй като консумацията на енергия става двойна, заради предаването през микрофона на телефона, батерията ще започне да се изтощава много по-бързо, а и самият телефон може да се държи и доста странно. Което, ако е нов, може да отдадете на бъг в софтуера на самия GSM телефон или пък на изработката и сглабянето на елементите. Ако обаче го занесете на ремонт, техниците може и да успеят да засекат шпионския софтуер.

Оттам нататък остава да си спомните на кого сте го давали, кой е имал изобщо допир с него. Успеете ли да достигнете до истината имате два варианта - или да вдигнете невероятен скандал или да отговорите със същото - с неговите камъни по неговата глава. А и може да откриете защо ви следи без да има, поне според вас, повод. В някои случаи хората, които мамят половинките си, се застраховат като самите те започват да следят. Няма много голяма логика, но е факт.

Ако пък съпругът или съответно съпругата, страда от болезнена ревност, един откровен разговор може и да свърши работа.