Телефон: 0888 400 413 e-mail: office@detective-bg.com

Каква е истината за отвлечената Мадлин МакКан? Факт ли е лъжата на родителите ѝ?

 

Четиригодишната Мадлин МакКан изчезва през 2007 година, след като е била оставена сама с по-малките си брат и сестра. Родителите ѝ прибягват до частни детективски услуги и предприемат безброй много кампании за намирането ѝ, но въпреки това не успяват да заблудят детективите.

На 12-ти януари започна делото срещу детектива Гонсало Амарал, който е работел в началото по случая с отвличането на Мадлин. Родителите на момиченцето са повдигнали обвинения срещу детектива след публикуването на книгата му “Истината за лъжата”, в която той заявява убежденията си, че те са инсценирали отвличането. Уликите сочат, че детето е загинало при трагичен инцидент, но от страх да не бъдат обвинени в небрежност, семейство Мак Кан са измислили историята с отвличането. Полицията е започнала да ги подозира още в началото на разследването, тъй като те не са се подчинили на молбите на детективите да пазят подробностите по случая в тайна. Вместо това двойката е превърнала случая в медиен цирк. Таварез де Алмейда, бившият главен детектив към полицията в Портимайо, също застанал зад публикуваното в книгата на Амарал, като заявил, че това са били заключенията в полицейския доклад, както на португалските детективи, така и на техните британски колеги.

Още първата реакция на доведените британски следови кучета обаче, след като им била дадена дреха на майката - Кейт - по така наречената следа "мирис на смърт" насочи следователите към родителите на Мадлин като заподозрени за смъртта на дъщеря си.

В крайна сметка, обвинение не е повдигнато срещу родителите поради липса на достатъчно доказателства ...