Телефон: 0888 400 413 e-mail: office@detective-bg.com

В детективската работа няма никаква романтика... Може да намерят детектив и озъбен...

Източник: Блиц - 18.11.2011
В детективската работа няма никаква романтика. Хващаме хемороиди от чакане.

"Доста колеги "бръмчат" на измама.... Може да намерят детектив озъбен някоя сутрин...
Хората трябва да наемат сериозни детективи, такива, които имат офис, фирма ..., за да могат да ги намерят отново, ако е нужно.
... Няма никаква романтика в детективската работа ... хващаме хемороиди от чакане ...
"
Не си хвърляйте парите на вятъра. Има добри детективи и в България.
За ежедневието на детективите ни споделя о.р. полковник Кирил Димитров, бивш служител на военното министерство и МВР и бивш председател на Асоциацията на Частните Детективи в България, шеф на детективска колегия, работил на територията на цяла България, а и Европа, Азия, Африка, Америка ...

Ето цялото интервю с частния детектив:

- Могат ли хората, търсещи частен детектив, да бъдат измамени?

- Хората са много доверчиви. Прочел в интернет - частен детектив, обажда се по телефона, виждат се в някое кафене... Детективът вика: “Ще го свършим, дай тука едни 500 лв. напред, за разходи!”
Клиентът ги дава и след това - ни детектив, ни дявол! Подобни "колеги" създават впечатление, че всички сме някакви измамници!

Предупреждението към хората е: Контактувайте с детективи, които имат офиси, които имат регистрирана фирма, легитимация! Важното е да знаеш, че има къде да намериш отново въпросния детектив!
Преди години имаше доста жалби срещу един наш "колега", частния детектив ..., че е взел пари и не е свършил никаква работа. Той беше почетен председател на Асоциацията на частните детективи. Но направихме събрание и го сменихме преди 3-4 години.

- Той не крие, че се познава с босовете на ъндърграунда от 90-те години. Ти познаваш ли някои от тях?

- За босовете питай него! Но да не го намерят някоя сутрин озъбен! Измръзнал, защото сега е доста хладно времето!.. Някъде ще настъпи мачето…

- Има ли романтика в това, което вършиш - както го гледаме по филмите и четем в романите?

- Нищо подобно! Седиш като куче в колата, хващаш хемороиди, ядеш сандвичи, пече те слънцето вътре или умираш от студ в зависимост от сезона… И най-неприятното нещо е, че трябва да пикаеш в бутилка понякога.

Дори това се случва! Световни шампиони сме по чакане.
За да се постигне резултат, трябва голяма упоритост и желязна психика, иначе не става!

- Какви пари изкарва един частен детектив?

- Много зависи. Какви са случаите, колко са сложни ... Ще ви дам пример с изчезналото в Испания момиче. Тогава колегите поискаха 1800 евро. Родителите ме попитаха: “Твоят хонорар какъв е?” Аз казах: “400 евро.” Процентно можете да си го сметнете. Но това са редки случаи да се изкарват толкова пари. В повечето случаи е по-скромничко.

- Ти с какво се занимаваше, преди да станеш частен детектив?

- 23 години бях служител в Столична дирекция на МВР, служба “Сигурност”.

- Разкажи някой от случаите, които никога няма да забравиш?

- Едно момиче изчезва в Испания, 3 години я няма. Хората какво ли не правят - Външно министерство, ноти… Накрая се обърнаха към нас. Тук дойде на помощ нашият добър контакт с колегите ни в Европа. Обадих се аз на един от испанските колеги. Намериха я за една седмица. Оказа се, че момичето, детска работа, живяла с някакъв испанец, забременяла от него, родила и й било неудобно да каже на майка си и баща си. Отидоха й на гости.
Сега ми се обаждат от време на време, носят ми снимки на внучето...