Phone: +359 877 69 69 28 E-mail: en@detective-bg.com

В детективската работа няма никаква романтика. Може да намерят детектив и озъбен някоя сутрин.

Source: Блиц - 18.11.2011
В детективската работа няма никаква романтика. Хващаме хемороиди от чакане.

"Доста колеги "бръмчат" на измама.... Може да намерят детектив озъбен някоя сутрин... Няма никаква романтика в детективската работа ... хващаме хемороиди от чакане ..." - споделя за ежедневието на детективите о.р. полковник Кирил Димитров, бивш служител на военното министерство и МВР и бивш председател на Асоциацията на Частните Детективи в България, шеф на детективска колегия, работил на територията на цяла България, а и Европа, Азия, Африка, Америка ...

Ето цялото интервю с частния детектив:

- Могат ли хората, търсещи частен детектив, да бъдат измамени?

- Хората са много доверчиви. Прочел в интернет - частен детектив, обажда се по телефона, виждат се в някое кафене... Детективът вика: “Ще го свършим, дай тука едни 500 лв. напред, за разходи!”
Клиентът ги дава и след това - ни детектив, ни дявол! Подобни "колеги" създават впечатление, че всички сме някакви измамници!

Предупреждението към хората е: Контактувайте с детективи, които имат офиси, които имат регистрирана фирма, легитимация! Важното е да знаеш, че има къде да намериш отново въпросния детектив!
Преди години имаше доста жалби срещу един наш "колега", частния детектив ..., че е взел пари и не е свършил никаква работа. Той беше почетен председател на Асоциацията на частните детективи. Но направихме събрание и го сменихме преди 3-4 години.

- Той не крие, че се познава с босовете на ъндърграунда от 90-те години. Ти познаваш ли някои от тях?

- За босовете питай него! Но да не го намерят някоя сутрин озъбен! Измръзнал, защото сега е доста хладно времето!.. Някъде ще настъпи мачето…

- Има ли романтика в това, което вършиш - както го гледаме по филмите и четем в романите?

- Нищо подобно! Седиш като куче в колата, хващаш хемороиди, ядеш сандвичи, пече те слънцето вътре или умираш от студ в зависимост от сезона… И най-неприятното нещо е, че трябва да пикаеш в бутилка понякога.

Дори това се случва! Световни шампиони сме по чакане.
За да се постигне резултат, трябва голяма упоритост и желязна психика, иначе не става!

- Какви пари изкарва един частен детектив?

- Много зависи. Какви са случаите, колко са сложни ... Ще ви дам пример с изчезналото в Испания момиче. Тогава колегите поискаха 1800 евро. Родителите ме попитаха: “Твоят хонорар какъв е?” Аз казах: “400 евро.” Процентно можете да си го сметнете. Но това са редки случаи да се изкарват толкова пари. В повечето случаи е по-скромничко.

- Ти с какво се занимаваше, преди да станеш частен детектив?

- 23 години бях служител в Столична дирекция на МВР, служба “Сигурност”.

- Разкажи някой от случаите, които никога няма да забравиш?

- Едно момиче изчезва в Испания, 3 години я няма. Хората какво ли не правят - Външно министерство, ноти… Накрая се обърнаха към нас. Тук дойде на помощ нашият добър контакт с колегите ни в Европа. Обадих се аз на един от испанските колеги. Намериха я за една седмица. Оказа се, че момичето, детска работа, живяла с някакъв испанец, забременяла от него, родила и й било неудобно да каже на майка си и баща си. Отидоха й на гости.
Сега ми се обаждат от време на време, носят ми снимки на внучето...