Телефон: 0888 400 413 e-mail: office@detective-bg.com

Чужди фирми набират наши студенти за фирмен шпионаж

Чужди фирми набират наши студенти за шпионаж

Чужди фирми наемат на минимална заплата нашенци за промишлени шпиони в интернет. Оферти за работата има в сайта на организацията АIESEC, която изпраща студенти на международни стажове.

В момента "агенти" от Балканите и Източна Европа търси унгарска компания, като предпочита младежите да учат специалности, свързани с PR или бизнес администрация. Могат да кандидатстват и рекламисти. Задачата на нашите е да измъкват всякакво инфо за конкурентни дружества, ровейки в интернет страниците и рекламите им, както и в различните форуми. Предполага се, че те ще трябва да шпионират български компании, защото едната от задачите включва превод на информацията на английски.

Друго изискване е да дефинират ключови думи, чрез които в Гугъл, информацията за клиентите на компанията, да излиза на по-предни позиции. Задачата им също е и да вербуват нови клиенти и да водят разговори с мултинационални фирми в същия бранш, за да ги привлекат. Оценката на труда им се базира на количеството спечелени нови клиенти и на броя дадени маркетингови идеи като резултат от шпионажа в мрежата.

За труда си студентите ще получават 674 долара на месец - равностойността на минималната заплата в Унгария. Заплащането на най-ниската надница от съответния регион е практика при стажантите, изпращани от АIESEC. Те обаче получават в добавка жилище, което понякога е на компанията, а друг път бива намирано от самата студентска организация.

В някои случаи се поемат и разходите им за храна, но младежите сами трябва да платят транспорта си. Въпреки ниските доходи обаче се увеличава броят на тези, които заминават на стаж по този начин. Едно от големите предимства, освен усвояването на начина на работа в чужди фирми, е възможността след края на стажа да бъдеш назначен на постоянна работа. В момента организацията предлага 4000 свободни места в 110 страни.