Телефон: 0888 400 413 e-mail: office@detective-bg.com

Как едно проучване може да спаси бизнеса ви

Как едно проучване може да спаси бизнеса ви

Бизнесът ти току-що прохожда, а нямаш пари за информационни системи или за правни и финасови консултанти. Тогава?
Предвидливият, като чуе, че следобед може да има гръмотевици, от сутринта излиза с чадър, а лековерният си казва: "Абе, баш днес ли ще вали!" Така е и в бизнеса. Наивният казва: "Нали вече подписахме договор, как ще ме излъже?"

Как щетите от безхаберието да бъдат по-малко? Ами като направите проверката си преди да подпишете договора. Вижте съдебните регистрации на партньора си, бизнес миналото му, ликвидациите или фалитите му, свързаните с него лица.

Бързината е по-важна от размера, но друг фактор е решаващият.
В бизнеса най-често не големите риби изяждат малките, а бързите изяждат бавните. Но и малките, и големите, непрекъснато ядат наивните и невнимателните. Ще се опитам да бъда полезен на тези, които не искат да бъдат мамени или изядени. Как?

Решаваща е информацията
На една "средностатистическа" фирма освен технологичната информация, необходима за конкретната производствена дейност, е необходима още нормативна информация и за фирмено разузнаване.
Нормативната информация е най-добре да се обработва от вашите щатни финансисти. Минимумът обем информация, който трябва да им осигурите, е Държавен вестник и законите в актуално им състояние. Разбира се, говорим само за компютърните им версии.

Преди общуването с друга фирма е необходима предварителна информация. Нейното събиране и анализиране се нарича фирмено разузнаване от открити източници (Open Source Intelligence).

Добре е да направите проверка и за индиректно свързаните лица. Това са лица, чиито връзки не са явни и които са свързани помежду си през две или повече фирми. Този акт е много полезен преди поръчки или конкурси. Например политическа партия прави конкурс за правно-информационна система. Като проверите собствениците на фирмите за правен софтуер, ще видите, че член на изпълнителното бюро на партията е съдружник със собственика на най-голямата от тези фирми. С 99 % вероятност може да предположите, че този конкурс няма да го спечелите вие и че е най-добре да не хабите пари и нерви за участие.


Как с минимум разходи да купим максимум информация?
Просто ни пишете или се обадете - ние ще ви обясним!